Inspectie op de Komeet

Maandag 12 december 2016 hebben twee onderwijsinspecteurs een kwaliteitsonderzoek op de Komeet uitgevoerd.

Het onderzoek bestond uit het bezoeken van 10 groepen, gesprekken met directie, intern begeleiders, ouders, leerkrachten en leerlingen. Tijdens de lesbezoeken werd ons al duidelijk dat de inspecteurs zeer enthousiast waren over de kwaliteit van het onderwijs op de Komeet. De inspectie hanteert bij de beoordeling 8  “standaarden’, o.a de kwaliteit van het lesgeven en de veiligheid in de school. De inspectie hanteert bij de beoordeling drie niveaus;  onvoldoende, voldoende en goed.

Bij voldoende voldoet de school aan de basiskwaliteit en bij goed voldoet de school aan alle kwaliteitseisen en realiseert op overtuigende wijze eigen aspecten van kwaliteit

Dinsdag 13 december 2016 werden de resultaten van het onderzoek aan een gedeelte van het team gepresenteerd. Van de 8 standaarden scoort de Komeet er 5 goed en 3 voldoende.
Omdat De Komeet van de 8 standaarden er 5 goed scoorde, is het eindoordeel Goed.

De inspectie was erg te spreken over de kwaliteit van het lesgeven, de veiligheid en de professionele houding van de teamleden.
Daar zijn wij met zijn allen natuurlijk ongelooflijk trots op.

Via de link kunt u het rapport bekijken

Inspectierapport 2017